Se och göra

Det finns mycket att Se och göra i Torsbyområdet. Paddla kanot, Fiska, åk timmerflotte på Klarälven. Hästridning, cykla eller vandra i naturen. Hovfrjället med både alpin och längdskidåkning. Eller varför inte åka skidor mitt i sommaren i Torsby-skidtunnel? En tur till Torsby centrum och shopping, eller varför inte gå på ett museum? I närheten till Värmlands Sjö och Fjällcamping  finns mycket att hitta på.

Se och göra - Hyr kanot hos Värmlands Sjö och Fjäll Camping

Kanot uthyrning- Värmlands Sjö och Fjäll Camping

Hos oss på Värmlands Sjö och Fjäll Camping så kan du hyra din kanot. Vi har kanoter, paddlar och självklart flytvästar. Campingen ligger precis vid vattnet så du kan börja ditt första paddeltag direkt från oss.

150sek/timme – 300sek/4 timmar – 400sek/dag (9-18)
Kontakta oss för bokning eller frågor.

Kajak uthyrning – Värmlands Sjö och Fjäll Camping

Hos oss på Värmlands Sjö och Fjäll Camping så kan du hyra din kajak. Vi har 2st Seabird Discovery med allt utrustning som behövs. Campingen ligger precis vid vattnet så du kan börja ditt första paddeltag direkt från oss.

150sek/timme – 400sek/4 timmar – 600sek/dag (9-18)
Kontakta oss för bokning eller frågor.

MTB uthyrning – Värmlands Sjö och Fjäll Camping

Hos oss på Värmlands Sjö och Fjäll Camping så kan du hyra din MTB. Vi har 8st ( Merida och Rockrider) i olika storlekar. Du kan cykla direkt från campingen på MTB leder runt Vägsjöfors eller på grusvägar runt om; finns mycket att välja på!

150sek/timme – 400sek/4 timmar – 600sek/dag (9-18)
Kontakta oss för bokning eller frågor.

SUP uthyrning – Värmlands Sjö och Fjäll Camping

Hos oss på Värmlands Sjö och Fjäll Camping så kan du hyra din SUP. Vi har 2st SUP med allt utrustning som behövs. Campingen ligger precis vid vattnet så du kan börja ditt första paddeltag direkt från oss.

150sek/timme – 400sek/4 timmar – 600sek/dag (9-18)
Kontakta oss för bokning eller frågor.

Se och göra - Hovfjället - Torsby - Värmland

Hovfjället – Skidåkning för hela familjen

Cirka 3 mil norr om Torsby tätort ligger Hovfjället, en komplett skidanläggning för både utförsåkning och längdskidåkning. Välj hur din dag ska se ut – lugn och skön i skogen eller fartfylld i backen!  Sveriges sydligaste fjällnatur erbjuder en fantastisk utsikt över de vinterklädda Finnskogarna och det omgivande naturreservatet. På toppen av Hovfjället 542 m.ö.h. hittar du snösäkra backar och omväxlande längdspår, restaurang, värmestuga, skiduthyrning och skidskola. Läs mer på www.hovfjallet.se

Se och göra - Åk Timmerflotte längs med Klarälven

Timmerflottfärd på Klarälven

Timmerflottfärden passar Er som gillar att vara ute i naturen, tycker det är spännande med en upplevelse som inte är helt tillrättalagd och som inte är rädd för fysisk aktivitet. Denna flottfärd blir ett äventyr och en upplevelse som ni aldrig glömmer! Läs mer på www.vildmark.se

Se och göra - Åk skidor på sommaren i Sveriges första skidtunnel.

Skidtunnel

Åka skidor på sommaren, styrketräna utomhus, vandra, cykla, spela frisbeegolf. Det och mycket mer kan du göra vid Torsby Skidtunnel & Sportcenter.  Sveriges första skidtunnel med skidskyttehall inomhus finns här i Torsby. Skidtunneln är en 1,3 km lång slinga som följer terrängens naturliga nivåskillnader. Temperaturen ligger på mellan 0 till -3 grader. Här kan du åka både klassisk och fristil. Läs mer på www.visittorsby.se
Se och göra - Vandringsleder - Värmlands Sjö och Fjäll Camping

Vandringsleder

Området Torsby kommun med sina drygt 60 naturreservat bjuder stora möjligheter till fantastiska upplevelser för dig som är frilufts- och naturintresserad. Du kan vandra i dalgångar och på fjäll och allt mitt emellan. Självklart kan du starta din utflykt direkt från vår Camping då vi ligger med direkt anslutning mot naturen, med vattnet på ena sidan och skogen på andra.

Se och göra - Cykla i naturen i Torsbyområdet

Cykelleder

Vad vore norra Värmland utan sina milsvida skogar, sina otaliga sjöar och tjärnar, sin kuperade och slingriga terräng och alla grusvägar, skogsbilvägar och strandstråk? Att utroska området på cykel är perfekt – både som motion och upplevelse. Cykla längs klarälven, kanske uppför Branäsfjället? Eller varför inte utgå från campingen och börja i närområdet.

Se och göra - Fiske, avkoppling eller sport? Helt upp till dig själv, ja och fisken förstås.

Fiske

Fiske kan vara både avkoppling, spänning och äventyr. Oavsett vilket så kan du utgå från Värmlands Sjö och Fjäll Camping då vi ligger belägna alldeles intill just en sjö! Fiska från strandkanten, eller varför inte hyra en kanot och bege dig just dit du själv önskar. Vi ligger även bra placerad för att göra dagsutflykter till andra vattendrag som tex Klarälven där du kan bla fiska Harr. Fråga oss om Fiskekort, och du glöm inte flytvästen!

Se och göra - Upplev naturen från hästryggen.

Hästridning

Att uppleva naturen kring Torsby via hästryggen är en fantastisk upplevelse. Närheten till både natur och djur är en utomordentlig kombination. Kolla på www.visittorsby.se för möjligheter.

Se och göra - Museer och shopping i Torsbyområdet

Torsby med omnejd

I Torsby med omnejd finner du mycket annat att se och göra. Sahlströmsgården med sina tre konstnärsöden från Utterbyn, Anna, Bror och Ida Sahlström. Torsby Finnskogcentrum där historia, mysik och kultur blandas. Shopping, fordonmuseet, finnskogar, naturreservat med mycket mer. Läs mer om att Se och Göra, på Visit Torsby

Translate »